Teambuilding Roxer, la munte. Vii coleg, pleci prieten

O echipă se formează în timp. Şi în spaţiu. La locul de muncă, vei sta zilnic lângă colegi, la câţiva metri sau chiar centimetri distanţă, dar asta nu înseamnă că-i vei cunoaşte vreodată. E posibil să nu-i priveşti niciodată în ochi sau să-i întrebi ceva personal. De aceea s-au inventat locurile de fumat. Aici se putea socializa şi se puteau dezbate alte probleme în afară de cele legate de muncă, dar cum legile fumatului sunt mereu în schimbare, era nevoie de o alternativă: aşa s-a inventat teambuildingul la munte.

Evident, cronologia nu e tocmai exactă :-), dar aveam nevoie de o introducere pentru ştirea foarte importantă de mai jos:

20 de colegi din echipa Roxer (diviziile Xerox şi Colorama) au participat, la finalul anului 2016, la un teambuilding organizat în staţiunea de munte Beliş, în apropierea Clujului.

Programul a fost împărţit în trei capitole mari şi late:

1. sesiuni de training cu tematica “Customer Care”

2. sesiune de Team building & Team development

3. sesiune de eating and drinking, cu tematică muzicală

Trainerii Mădălina Filip şi Magnoliu Stan de la Smart HR s-au ocupat de primele două, iar partea a treia au avut grijă oamenii buni de la Pensiunea “Colţ de Rai” din Beliş.

Obiectivele centrale: dezvoltarea echipei și îmbunătățirea lucrului în echipă, creșterea nivelului de cunoaștere și apropiere dintre membrii echipelor, motivarea și energizarea echipei. 

Echipa Roxer Grup a gestionat excelent toate sesiunile, a arătat că are spirit de echipă, empatie şi ambiţie, iar la finalul teambuildingului a primit calificative bune din partea trainerilor.

Feedback-ul nostru privind acest program de team building este unul pozitiv: gradul de implicare și participare al participanților a fost unul foarte ridicat atât pe partea de training cât și în partea de team building. Participanții s-au arătat interesați de materia predată, au încercat să asimileze cât mai multe cunoştinţe, au pus întrebări și au fost activi pe parcursul prezentării.

De asemenea au intrat ușor în spiritul de team building, au luptat împreună ca echipă pentru fiecare probă, au elaborat strategii, au făcut planuri și au dus la bun sfârșit toate probele în ciuda oricărui obstacol apărut.

Nu au fost oameni lăsați în spate, echipele s-au încurajat, s-au sprijinit, au comunicat și s-au ajutat atunci când a fost nevoie de acest lucru. Au știut să se adapteze și să ia decizii în condiții de presiune, să delege și să-și împartă sarcinile, să colaboreze împreună pentru a găsi cele mai bune strategii în condițiile date.

Smart HR

La final, o galerie foto care să ilustreze concluzia teambuildingul de la munte: am venit colegi şi am plecat prieteni: